miércoles, 24 de noviembre de 2010

Passejar els camins de la vida

Passejar els camins de la vida. Identitat, memòria i pràctica cultural en l'experiència de la vida quotidiana. (Textos per a eixir d'excurssió i conversar sense moure'ns de la taula)

Jaume Martínez Bonafé

El Taller proposa teixir un text col.lectiu amb els fils de la cançó popular, la novel·la, la poesia, i el cinema. Cada participant identifica en un o varis d'aquets generes narratius, les paraules en les que troba sentit i dona significat a moments i situacions de la seva experiència vital. El text col.lectiu pretén desbordar el punt de partida, la mirada encarnada, per a trobar fites comuns en el desig de caminar a la recerca d'experiències vitals que paguen la pena de viure.

Els procediments de treball son els propis dels estudis culturals, els anàlisi de discurs, i de qualsevol investigació que prenga la subjectivitat com a punt de partida. Cada participant porta una peça d'evidència des de la que parla i o construeix un primer relat a compartir.

Particularment, al moderador, li interessarà identificar els "punts de fugida" respecte de les estructures socials que ens normalitzen. (Per exemple, sequències de cinema que ens permenten parlar del model familiar patriarcal, fragments de cançò que ens ajuden a parlar de l'autoritarisme escolar, imatges literaries que ens provoquen parlar de....)

Es podrien fer 5 sessions presencials; una per cada gènere i una final per a la producció del text col.lectiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario